sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Viikko takana

Aika lentää, kun on kivaa. Täällä työ ei tunnu työltä. Jostain syystä. Ajattelin hieman listata hoitotyön eroavaisuuksia Suomen ja Itävallan välillä.

Pesulaput eivät ole kertakäyttöisiä. Pieniä "taskuiksi" tehtyjä pyyhkeitä, jonne käsi laitetaan sisään. Niillä suoritetaan niin ikään alapesut kuin muutkin pesut. Sitten ne pestään ja käytetään uudestaan.

Vanhemmat hoitajat eivät käytä juurikaan käsineitä. Asiakas kuulema tuntisi olonsa epämukavaksi hanskoja käytettäessä. "En mä halua koskea suhun mut pakko käyttää käsineitä." Nuoremmat hoitajat taas käyttävät hanskoja.

Jokaisen asukas pestään kerran päivässä pesulapuilla. Sen lisäksi heidät pestään perusteellisesti suihkussa kerran viikossa.

Käsidesissä on varmaan 110% alkoholia. Onneksi osastolla on myös käsille tarkoitettua kosteusvoidetta.

Hoitajilla on klo 10 paikkeilla aamupala. Kahvia ja leipää ja vaikka mitä.

Nopealta arviolta n. 80% hoitajista polttaa. Usein kokoonnutaan läheiselle ulko-ovelle tupakoimaan ja vaihtamaan kuulumisia. Myös asukkaille on oma tupakointihuone.

Aamiainen syödään joko huoneessa tai yhteisessä päiväsalissa. Lounaalla on usein alku- ja pääruoka sekä pienimuotoinen jälkiruoka. Muista aterioista emme valitettavasti tiedä koska olemme vain aamuvuorossa. Tosin uusien järjestelyjen myötä olemme vuorossa 7.00 - 17.30 jolloin perjantai on meille vapaa.

Asukkaita puhutellaan herrana / rouvana sukunimen kanssa. Meitä on tosin armahdettu koska emme puhu niin hyvin saksaa.

Aamiaisen yhteydessä lääkkeet asetetaan lusikkaan, josta asukkaat ne sitten ottavat. Aseptiikka hoi, älä jätä!

Osastolla on paljon vanhoja esineitä muistuttamassa menneistä ajoista. Täällä on myös suuri puutarha ja katos, jonne asukkaat voivat mennä nauttimaan päivästä.

Hoitajien kiire ei näy. Asukkaille ei saa näyttää kiirettä, koska se ei ole heidän vikansa. Suomessa puolestaan tuntuu olevan hyvä juttu että on kiire.

Tässä siis osa asioista, jotka eroavat meidän mielestämme hoitotyössä.

Muuten valtakunnassa kaikki hyvin :) Tontsa ei ole rikkonut housuja kolmatta kertaa eikä Mama P. ole vetänyt lipoja mummon kanssa.

Alles in Ordnug!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti