perjantai 22. elokuuta 2014

Matka tuntemattomaan

Niin. Siltä tuntui muutama päivä sitten. Ei ollut varmuutta tietääkö työssäoppimispaikka tulostamme, saisimmeko työvaatteet paikan päältä, miten ja milloin saamme asuntojemme avaimet - yleisestikin monet käytännön asiat ovat edelleen hieman hukassa. 

Pidimme palaverin, jonka yhteydessä opettajat soittivat kyseiseen vanhainkotiin, johon aiomme mennä kuntouttamaan mummeleita ja pappoja. Samalla mie ja Mama P soitimme Itävallan omalle kansainvälisyyskoordinaattorille. Käsi tärisi samalla kun korvassa soi piip, piip, piip... "klops" Haloo? Kylmä hiki valui ohimoa pitkin ja ääni väristen esittäydyin saksaksi. En osaa edes kuvitella montako kielioppivirhettä tein mutta ainakin sain itseni ymmärretyksi. Sehän kommunikoinnissa on olennaisinta! Useasti se vain tuppaa meiltä ujoilta ja hiljaisilta suomalaisilta unohtumaan.

Sen puhelun aikana moni asia valkeni. Niin ikään opettajat olivat huojentuneita ja viisaampia: meillä molemmilla tulee olemaan yhteinen englannintaitoinen ohjaaja, asuntola maksetaan järkevästi käteisellä (n. 500€/hlö koko ajalta), työvaatteina käytetään omaa valkoista T-paitaa ja valkoisia suoria housuja.. ja mitäs muuta. Tässä kohtaa pitää jo pysähtyä miettimään ettei paljasteta matkasta liikaa ;)


Lähtölaskenta alkakoon...


Ajatella. Seitsemän päivän kuluttua vietämme viime hetken läksiäisiä ja lauantaiyönä matkaamme Helsinki-Vantaan lentokentälle. Vielä olisi koulujuttuja tehtävänä ja vaikka mitä. Joskus pitää laskea kymmeneen ja olla vaan ihan hiljaa. 

Tänään juteltiin Mama P:n kanssa mistä aloitetaan päästyämme Wieniin. Suunnitelmissa on käydä lauantaina SCS - Shopping City Süd -nimisessä ostoskeskuksessa Liesingin kaupunginosassa, jossa puolestaan on Kirsin niin jumaloima Primark. Itse en ole kyseisessä ''pikku putiikissa" visiteerannut joten odotukset ovat melko korkealla. Muuta ei sitten ole ainakaan toistaiseksi suunniteltu lauantaiksi eli mitä luultavimmin pyörimme pitkin Wienin keskustaa. Sunnuntai on pyhitetty Schönbrunner Schlossparkin puistoon Hietzingin kaupunginosassa. Puisto on kaikkiaan 160 hehtaaria suuri ja siellä on myös Wienin vanhin eläintarha, Tiergarten Schönbrunn. 

Wienissä olisi niin paljon nähtävää, vaan meillä niin vähän aikaa.


1 kommentti: